söndag, december 20, 2009

Next (action 2007)


Jag tyckte om den här filmen. Den var riktigt spännande. Även om hjärnan började gå i spinn över alla minutrar fram och tillbaka. Jag satt som klistrad ända till slutet.


Handling: Lee Tamahoris nya film "Next" bygger på en novell av Philip K. Dick ("Minority Report", "Blade Runner" med flera). Handlingen kretsar kring Chris Johnson (Nicholas Cage) som har den egenheten att han ser händelser två minuter innan någon annan gör det. Därigenom har han möjlighet att ändra framtiden, åtminstone i det väldigt korta perspektivet. Han försörjer sig som en andra klassens trollkarl och drygar ut hushållskassan med lite "tursamt" blackjackspelande, men han aktar sig noga för att dra alltför mycket uppmärksamhet till sig själv.

Det har han inte mycket för eftersom såväl Nevadas spelkommission som FBI och ryska terrorister har fått upp ögonen för honom. Terroristerna vill spränga kärnvapen i USA och vill inte att Chris ska stå ivägen för dessa diaboliska planer, FBI vill att han gör just detta och Las Vegas kasinon vill helt enkelt att han slutar vinna deras pengar. Cage har även en framtida kärleksaffär för ögonen och väntar bara på att verkligheten ska hinna ifatt honom så att han kan träffa kvinnan i sitt liv (spelad av Jessica Biel).


Genre: Action, Fantasy, Romantik, Science Fiction, Thriller
Regissör: Lee Tamahori
Producent: Nicolas Cage, Todd Garner, Norman Golightly, Graham King, Arne Schmidt
Novel: Philip K. Dick
Manus: Gary Goldman, Jonathan Hensleigh, Paul Bernhaum
Skådespelare: Nicholas Cage, Julianne Moore, Jessica Biel, Thomas Kretschmann, Peter Falk
Fotograf: David Tattersall
Produktionsbolag: Revolution Studios
Distribution: Paramount Pictures
År: 2007
Speltid: 96 minuter
Land: USA
Språk: Engelska


Källa: imdb, wikipedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar